top of page

Verhalen lezen

Professor Otto Otto

Artikel uit een krant - 1928 (anoniem)


Toen bekend werd dat professor Otto Otto naar Dordrecht zou komen, liep het weer storm om kaarten, behalve enkele eerste rang plaatsen die onbezet bleven, was dan ook de zaal van Kunstmin geheel vol. Zeer frappante gevallen werden behandeld : het eerst een echtpaar uit Sliedrecht, beide waren 75 jaar, de vrouw leed al 16 jaar aan reumatische pijnen, en kon heel moeilijk lopen, de man had ongeveer een jaar geleden een beroerte gehad. De vrouw liep na de behandeling het toneel over, het trapje af, en de zaal door, ook de man liep na de behandeling weer vrij vlug.


Een 56 jarige man uit Papendrecht had gedurende 10 jaar pijnen in het hoofd, rug en ledematen, hij kon alleen met stok en dan nog uiterst moeilijk lopen, toen hij behandeld was liep, neen draafde hij over het toneel, voerde enige oefeningen uit om te doen zien hoe vlug hij wel was, en liep daarna heel vlug het trapje op en af, onder daverend applaus van het publiek liep hij, den stok onder den armen de zaal uit, klaarblijkelijk voornemens de reis naar Papendrecht te voet te ondernemen.


Een 62 jarige weduwe uit Dordrecht kreeg daarna een beurt ............ Deze kon sinds 2 jaar geen trap meer op en af, ze woonde op een bovenhuis en was met twee man naar beneden gebracht, ze werd behandeld en het resultaat was, dat ze vrij vlug over het toneel, van het trapje en door de zaal liep. En zo zijn er nog veel meer "behandeld" die avond, teveel om in een kort verhaal te vermelden


Professor Otto Otto nam op herhaald aandringen van de nog aanwezigen, nog een paar gevallen in behandeling, maar het was hem aan te zien dat hij zeer vermoeid was, hoewel ook hier nog verbeteringen te constateren waren, ging het niet zo goed meer als in het begin van den avond, natuurlijk bleven ook thans weer verschillende teleurgestelde over, maar de gezichten klaarden na de stellige verklaring, dat dit niet de laatste maal zou zijn dat hij naar Dordrecht zou komen, toch al weer een beetje op. Buiten stond nog een menigte Otto Otto op te wachten, toen zijn auto wegreed, werd er door de menigte een krachtig hoera aangeheven.

6 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page