top of page

Verhalen lezen

Het uitgaansleven

Ingezonden door: Hetty Schellenbach - Alderliesten.

Voor de meeste Papendrechts kinderen in de 50 en 60-er jaren was het toch heel leuk dat het dorpshuis er was. Er werden soms leuke dingen georganiseerd op woensdagmiddag er werden films gedraaid er waren leuke toneelstukjes. Ik herinner me nog heel goed “bulletje en bonestaak". We gingen zeker een half uur voor de zaalopening al voor de deur staan, hoe drukker het werd, hoe meer we naar voren gingen dringen om maar het dichtste bij de deur te staan. Om als eerste naar binnen te kunnen als deze open ging.


Ook was er wel eens een uitvoering van een kinderkoor met een soort operette, ik vond dit zo mooi dat ik ook lid ben geweest van dit kinderkoor, jammer genoeg kon ik niet zingen, dus het was van korte duur, ik ben de naam van het koor vergeten, maar ze repeteerden in het zondagsschoolgebouw bij het zand. Op latere leeftijd dus jaren 60 was er “leo's cafetaria” waar we als teenagers ons verzamelde op zaterdagavond. Leo nederlof de eigenaar moet veel geduld met ons gehad hebben, diegene die geld hadden zaten binnen en bestelde zo nu en dan een patatje of een kroket en als ze heel erg rijk waren een loempia, ook werd er heel de avond geld in de jukebox gegooid om leuke plaatjes te draaien, we luisterden naar ray charles, fats domino, cliff richard, elvis presley, en the everly brothers, van de beatles had nog nooit iemand gehoord.


Als je geen geld had bleef je buiten staan, daar hoorde ik meestal bij, ook buiten was er genoeg te beleven, al die "nozems" met een bromfiets waren daar om te laten zien wat ze allemaal konden doen met hun bromfiets, het was een lawaai van jewelste en ik begrijp nog niet dat de buren niet meer geklaagd hebben, ik denk wel dat het lawaai na 9 uur stopte, want de meeste van ons moesten op die tijd thuis zijn. Ook werden er dansavonden gehouden in het dorpshuis, er was dan een live band, het was dan erg druk en gezellig, of de beheerders de heer en mevrouw van sloten het zo gezellig vonden weet ik niet, want het draaide veel op vechten uit tussen jongens uit Papendrecht en Sliedrecht, op een keer hingen ze zelfs in de gordijnen. In diezelfde tijd werden er ook nieuw talent shows georganiseerd door de eigenaar van een muziekschool waar veel jongens gitaarlessen haalde, tevens waren er ook danslessen in het dorpshuis van dansschool struis uit Sliedrecht.


Als ik terug kijk op deze jaren, hadden we toch best veel plezier.

29 weergaven0 opmerkingen

De dijk

Commentaires


bottom of page