top of page

Verhalen lezen

Herinneringen aan Papendrecht - deel 10 - Thea

Ingezonden door: Piet de Koning


Ik ging vaak met een mandje aan het stuur de boodschappen weg brengen, en vragen wat de klanten nodig hadden, op dinsdag reed ik met boter en margarine naar de vaste klanten, ik kwam al lang bij de familie fuest over de vloer, Thea werkte daar enkele dagen in de week in de huishouding en soms deed ze winkelwerk, daar heb ik haar voor het eerst gezien, ik viel niet gelijk op haar, ze was ook niet rooms, dus daar had je het gedonder alweer, ze was gewoon een jonge meid, wat ik aantrekkelijk aan haar vond ? Ik zou zo zeggen, kort samengevat, het geheel en haar bruine ogen, zoiets moet toch groeien, maar er waren meer kapers op de kust, bijvoorbeeld de slager die aan huis leverde.


De familie fuest had 2 kinderen, dat waren toen echte giebels, ze zaten als ze thuis waren van school in de winkel verstopt, de slager kwam altijd op een vast uur van de dag, en dat hadden ze al snel door, Thea hielp de slager en de kinderen hoorden dan wat ze zei, en lagen dubbel van de lach. In januari 1955 kregen we verkering en dat hebben we maar korte tijd gehad, mijn ouders hadden onze verkering aan zien komen, denk ik, de reactie was wel goed, het was spannend om bij haar thuis te komen, ik struikelde bijna over de broertjes en zusjes, haar ouders waren heel aardige mensen, ik voelde me thuis bij hen, ook met broers en zussen kregen we goed contact.


Hoe haar kamer eruit zag ? Ze had geen eigen kamer er waren 16 kinderen, waarvan er enkele al getrouwd waren, er was een boenhok-keuken boven de kamer, en helemaal boven was er een meidenkamer en een jongenskamer, ik weet niet meer of ik ooit op die bovenste verdieping geweest ben, dus een eigen kamer was helemaal niet aan de orde en zeker niet met zo'n groot gezin.


We trouwden op 26 september 1955 met koetsen, het bruiloftsfeest werd gehouden bij de familie fuest in het Westeinde, ze hadden een grote schuur die we met slingers versierd hebben, het feest was om 23.00 uur afgelopen, daarna heeft Theo fuest ons met de auto naar wassenaar gebracht, waar ik sinds april 1955 woonde en werkte.


Uit het boek : Vaders herinneringen (Piet de Koning / annemariedekoning@yahoo.com)

11 weergaven0 opmerkingen

De dijk

Comments


bottom of page