top of page

Verhalen lezen

Een wisseltruc

Artikel uit Dordrechtsche courant - 29 jun 1916 (Bram Boerman)


De winkelierster annigje dekker, huisvrouw van h van der graaf te Papendrecht, kreeg 16 mei j.l. Bezoek in haren winkel van 2 vrouwen van een daar passerende woonwagen. Een ervan kocht eieren en vroeg onder vertoon van een papiertje met fl. 2.50 klein geld of zij dit niet kon inwisselen, toen een bevestigend antwoord volgde toonde zij ook een bankbiljet van fl. 10,00 en vroeg daarvoor rijksdaalders, doch dat moesten oude rijksdaalders zijn.


Vrouw de graaf haalde tenslotte een zak met rijksdaalders uit de kast en zij begon te zoeken, telkens weer was het neen, er moet een andere kop op staan, ook de vrouw van de wagen hielp zelf mede zoeken, het was vrouw de graaf echter opgevallen dat de vrouw telkens haar hand naar haar zak bracht, en daar een rinkelend geluid hoorde zodat zij de zaak niet vertrouwde en de zak met geld weer opborg.


Teruggekeerd tastte vrouw de graaf in den zak van de vrouw, en haalde daar 5 rijksdaalders uit te voorschijn, de vrouw echter voor geen geruchtje vervaard zeide, dat het juist klopte met de vijf rijksdaalders die zij van haar moest hebben, dit kon echter niet want de vrouw had het bankbiljet van fl. 10,00 toen nog in haar hand, dat door vrouw de graaf evenals de zilverbon toen werd afgenomen, hierna verwijderde de beide vrouwen zich met de woonwagen.

7 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page