top of page

Verhalen lezen

De kermis - 1960

Ingezonden door: Henk Blokland.


1960, ik ben 18 jaar, en er is kermis in het dorp aan De Veerdam, op het terrein van Van Rossum, bij de Avaros bromfietsen. Mijn favoriete bezigheid op de kermis was de gokhal met de hijskraantjes. Je kent dat wel, hijskraantje naar voren - hijskraantje naar rechts - grijper zakken - grijper dicht - weer niets te pakken! Maar meer nog was ik geïnteresseerd in het meisje achter de hijskraantjes, zij was heel mooi en maakte op dat moment ruzie met de eigenaar van de gokhal vanwege het gemis van leuke gramofoonplaatjes/singles om te draaien.


Spontaan bood ik haar mijn zojuist gekochte plaatje aan van de Belgische groep The Coussins met hun nieuwe hit Kili Watch aan. Succes verzekerd en het plaatje werd die dag grijs gedraaid. Ook het meisje vond mij wel aardig en vroeg of ik de volgende ochtend mee wilde helpen met het afbreken van de gokhal. De volgende morgen ben ik vroeg opgestaan en vlug naar het kermis terrein gegaan. De ontgoocheling was groot, kermis weg, meisje weg, Kili Watch singeltje weg...

81 weergaven0 opmerkingen

De dijk

コメント


bottom of page