bakker textiel aan het oude veer

bakker van textiel naar slaapcomfort

Jan Bakker sr. kreeg eind jaren 20 een ongeluk op de werf waar hij werkte, hij kwam voor de keuze te staan, of in de steun terecht komen, of proberen als zelfstandige een boterham te verdienen, voor het laatste werd gekozen.

in 1931 begint Jan met zijn vrouw Co een handeltje in tabak en drank, in het Bosch naast het postkantoor ( de voormalige winkel van W Vogel ) ze hebben dit maar kort gedaan, er was gewoon geen droog brood in te verdienen, met behulp van de Wed. v d  Graaf van het Oosteind, de moeder van Co werd de voormalige slagerij van H van Wijngaarden aan het Oude Veer gekocht voor 12000 gulden, en begon men hier textiel en manufacturen te verkopen, het assortiment was groot, men had er van alles, van ondergoed tot overalls, ook voor zeil kon men er terecht, later zijn er nog corsetten en lingerie bij gekomen.

de watersnoodramp in 1953 deed voor Bakker de kassabel rinkelen, in menig huis had men nieuw zeil nodig, men kreeg het niet aangesleept.

de broers Dick en Jan jr. treden toe tot het bedrijf em gaan zich richten op het kampeer gebeuren, in het vakantieseizoen kon men er gewoon een complete tent met toebehoren huren.

in 1962 stopt Jan sr. met het bedrijf en gaan de broers samen verder, Papendrecht groeit, en de winkel aan het Oude Veer groeit mee, Bakker gaat zich helemaal toeleggen op woningtextiel, de zaak wordt uitgebreid met de winkel ernaast van mevrouw v.d. Winden, nog later wordt de viswinkel van Viveen ook aangekocht, na de nodige verbouwingen heeft men een verkoop oppervlak van 600 m2.

het jaar 1981 gaat Bakker zich echt specialiseren in slaapkamers en alles wat daarbij hoort, en heeft dat bijna 25 jaar gedaan, op 1 januari 2005 verkoopt Bakker de zaak aan Ruud v d Wal.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE