hubers schoenen

hubers schoenen

kees en bets hubers beginnen in 1931 met de verkoop van schoenen vanuit de gang van hun woning aan de dijkstraat, bets is de gangmaker van de winkel, kees werkt bij aviolanda, en blijft dat na de start van de winkel ook nog gewoon doen, het inkomen van het gezin is hiermee veilig gesteld.

na een half jaar verhuist het gezin met de schoenenwinkel naar een pand in het bosch, om vervolgens in 1935 weer te verhuizen naar het woon/winkelpand bosch nr 77

tijdens de oorlogsjaren werd de winkel langzamerhand leeg verkocht, de planken waren gewoon leeg, de winkel werd van tijd tot tijd gevorderd voor de inkwartiering van de duitsers, na de oorlog werd de zaak weer opgebouwd door bets.

begin jaren 50 werd het steeds drukker in de schoenenwinkel, bets had nodig versterking nodig voor de verkoop, de keuze was, dat of kees die nog bij aviolanda werkte, en daar gewoon een goed loon verdiende, of zoon cor komt in de zaak erbij, voor het laatste werd gekozen.

in 1963 volgt de verhuizing naar het winkelcentrum de meent, de officiele naam wordt schoen en sporthandel hubers, in de jaren 70 besluit de firma te investeren in de toekomst, en opent een 2de winkel op de meent, onder de naam yosjoe, en verkoopt daar schoenen voor het jongere publiek.

eind jaren 80 worden de 1ste tekeningen voor de nieuwe meent bekend, cor en zijn vrouw besluiten hier niet in mee te gaan doen, de jaartjes gaan tellen, want eer de nieuwe meent er staat zijn ze wel 15 jaar verder.

in 2001 volgde nog een flinke inbraak, waarbij zo'n 1500 paar schoenen gestolen zijn, op 29 juni 2002 sluit hubers definitief zijn deuren, en was hiermee 1 van de eerste winkels die op de oude meent "dicht getimmerd" werd.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.11 | 13:30

En dan heeeeel soms mochten we een (rubberen) smurfpopje kopen. Die stonden in de boekwinkel(?) Die waren relatief duur, minder educatief dan Okki, maar suuuper

...
14.11 | 13:25

Elke paar weken als we wat gespaard hadden, gingen we naar de boekwinkel (begane grond) en kochten we een boekje van Okki. Die trip met z'n drieën op de fiets!

...
13.11 | 13:50

aard voor een Fleischmann racebaan en mijn broertje kreeg houten blokken van 'Matador'. Een magisch moment (en naam) in mijn leven: RIETVELD

...
13.11 | 13:47

Als kind kwam ik met mijn moeder en broertje in de winkel. We praten jaren 74-77. Superspannend was de trap naar beneden!! Daar lag het speelgoed. Ik had gespaa

...
Je vindt deze pagina leuk