slager vink

de gebroeders vink

tinus vink senior begon in 1912 een slagerij op het oosteind, zijn beide zonen tinus junior en gerrit komen later ook in het bedrijf te werken, tinus jr neemt de winkel van zijn vader op het oosteind over, en gerrit begint een slagerij in het bosch, naast het toenmalige groene kruis gebouw, de specialiteit van beide slagers was de verse worst.

wij papendrechters denken nog steeds dat de slavink een uitvinding is geweest van SLAger VINK, helaas voor de gebroeders vink is dit niet waar, de slavink is in 1952 ontstaan bij slager spoelders in laren, volgens die slager is de naam ontstaan, omdat hij qua vorm lijkt op een blinde vink en lekker is bij sla, gerrit vink uit het bosch introduceerde wel als 1 ste slager in papendrecht de slavink.

tinus vink van het oosteind had een hele grote bezorgwijk, zijn knecht j gortemuller reed dagelijks door papendrecht en deels sliedrecht om bestellingen weg te brengen, gerrit vink pakte het heel anders aan, gerrit had geen bezorgwijk, en als hij eens een keer wat had, nam de knecht van zijn broer tinus het wel mee, gerrit had op de achterzijde van zijn pand in hele grote witte letters SLAGERIJ laten schilderen, dat moest wel opvallen natuurlijk, de schippers die dat zagen gingen graag voor anker, liepen over het dijkje van de buitenwaard, de plank over de gantel op, zo naar de slagerij van gerrit, en reken maar dat hier grote klanten bij zaten, die voor weken vlees mee namen.

tinus vink is in 1964 gestopt op het oosteind met zijn slagerij, het pand werd gesloopt in verband met de aanleg van het industrieterrein, gerrit vink heeft enkele jaren later zijn slagerij verkocht aan kees de jager, die overigens later de slagerij weer verkocht aan valk, om zelf naar canada te emigreren.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Hetty Schellenbach | Antwoord 27.04.2017 02.33

Gerrit Vink had ook een knecht die vlees thuis bezorgde, hij bezorgde iedere dag een pondje vlees bij Mvr Spreeuwers die filiaal houdster was van de DMI winkel.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE