theo romeijn van de gouden bokaal

de gouden bokaal

theo romeijn zijn bijnaam was theo prik, had samen met zijn vrouw een drankenwinkel en groothandel in het westeind nr 13 in het oude pand van schorer, in 1962 krijgt hij van de gemeente een bouwvergunning om het pand te gaan verbouwen tot winkel / woonhuis

theo had dit slim aangepakt, het was op de hoek westeind / eilandstraat toch een bouwput aan het worden, hij dacht ik doe gelijk mee, wat was er gaande, de gantel tussen de beatrixstraat en het westeind werd afgedamd en kwam droog te liggen, er wordt een parkje van gemaakt, de bloemenwinkel van kwakernaat wordt gesloopt om plaats te maken voor 3 nieuwe winkels op de hoek van de eilandstraat en het westeind, hier kwamen in ten hoopen met bloemen, de koning met schoenen en ad eikelenboom met herenkleding, theo zette daar een prachtige winkel bij aan het begin van het westeind, genaamd de gouden bokaal

het opslagterrein achter zijn winkel was natuurlijk zijn zwakke plek geworden, toen de gantel daar nog lag, kwam je er niet op, of je moest door het water of bij laag tij door de modder, toen het parkje er lag liep je zo zijn terrein op, het was kijken of zijn auto er stond, dan wist je of hij thuis was of niet, vervolgens pakte je 3 lege flessen, en ging deze in de winkel inleveren, met het smoesje, deze moest ik van mijn moeder inleveren, en ik moest 1 volle mee terug nemen, dat werkte perfect, je had gewoon gratis limonade.

theo had  ook wel eens volle flessen buiten staan, zijn magazijn zat vol, bij warm weer kreeg hij die gazeuse niet aangesleept, het was goedkoop en nog lekker ook, dus stond het buiten, bij een temperatuur boven de 30 graden, moest je daar wegwezen, want die flessen knalden stuk voor stuk uit elkaar, het leek wel een oorlogsgebied.

geleidelijk aan bouwde theo zijn bedrijf verder uit, met slijterijen in de westpolder in papendrecht, op krispijn in dordrecht en een winkel in alblasserdam, het pand in het westeind wordt een moderne slijterij, het gezin romijn gaat boven de winkel wonen.

eind jaren 70 verkoopt theo zijn 2 papendrechtse winkels aan de familie smoor, die gewoon zijn door gegaan onder de naam "de gouden bokaal" zelf koopt hij de pastorie in de kerkbuurt naast de bloemenwinkel van commandeur.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Bert Schimmel | Antwoord 20.11.2017 06.21

Stonden vroeger niet een blokje dijkhuisjes voor de winkel van Theo Romijn?
In mijn herinnering zijn zijn die eind jaren 50, onbewoonbaar verklaard en gesloopt.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE