garage arie van wijngaarden

de start van arie van wijngaarden

arie van wijngaarden werd geboren in 1919, en leert later op de ambachtschool het vak van automonteur, bij zijn oom kees van wijngaarden die een transportbedrijf in de veerstoep had, sleutelt hij in zijn vrije tijd regelmatig aan de auto's, tijdens zijn militaire dienst werkt hij tussendoor bij garage brouwer in loenen, om te voorkomen dat hij tijdens de wereldoorlog II niet naar duitsland hoefde, trad hij toe tot de brandweer in papendrecht, daar waren ze echt blij met zijn komst, arie was natuurlijk een 1 ste klas chauffeur, bij een uitruk was hij er altijd als eerste, het alarm stond toendertijd op het dak van het gemeentehuis, arie had zijn garage 100 meter verder het bosch in, de bij het eerste signaal was het een sprint door het bosch en een klein stukje veerdam en hij stond bij de brandweerkazerne, de brandweerwagen stond al buiten voordat de rest er was.

de 1ste garage in het bosch

op 1 juni 1946 begon arie voor zichzelf, hij huurde een plekje in de loods in het bosch waar vroeger de hooipers in had gezeten, hij was daarmee de 1ste garage in papendrecht, arie trouwt met corrie, een dochter van bakker boer van het oude veer, arie begint zelf langzaam nieuwe auto's te verkopen, hij verwerft het dealerschap van DKW, steeds meer autobezitters vertrouwen hun wagen toe aan arie van wijngaarden, het wordt drukker en drukker in het bosch, het grote verkeer waaronder de busdiensten van de twee provincien konden er soms niet meer langs.

de 2de garage aan de veerweg

in 1957 koopt arie een stuk land van 1000 vierkante meter en neemt een optie op nog eens 1000 vierkante meter, en laat een garage bouwen met 2 woonhuizen erboven aan de veerweg, arie verhuisd met zijn gezin naar de woning boven de garage, verder is er nog een showroom, een wasplaats, een smeerput en uiteraard de bekende caltex benzinepomp met gewone benzine en diesel.

een paar jaar na de opening wordt de tweede hal gebouwd deels gefinancieerd door de benzinemaatschappij, in deze hal worden de nevenactiviteiten ondergebracht, zoals de autoverhuur, het takel en bergingswerk, in 1963 wordt arie renault dealer, in 1976 volgt het dealerschap van mitsubishi.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE