kleermaker groenendijk

kleermaker groenendijk

kleermaker groenendijk begon rond 1900 met zijn bedrijfje in het bosch nr 61, waar hij achter woonde, en voor zijn werkgedeelte had, eigenlijk was het meer een woonkamer waar naaimachine's in stonden, een spiegel en een pashokje.

groenendijk stond goed aangeschreven in papendrecht, hij was dan ook een 1ste klas vakman, met name de beter gesitueerden deden graag een beroep op hem, zo had hij ook klanten in dordrecht, de rijkere boeren uit de alblasserwaard wisten hem ook wel te vinden, het was gewoon , hoe wilt u het hebben, en in welke kleur wilt u het hebben, dan maak ik het voor u.

voor de gewone man maakte hij veel jekkers, die waren goed te betalen, en zowaar hij maakte er een binnenvoering in die je er s'zomers gewoon uit kon halen, uniek voor die tijd, je kon zo'n jekker gewoon het hele jaar dragen.

tussen neus en lippen repareerde hij ook nog naaimachine's, al heeft hij deze nooit zelf verkocht, daar was zijn ruimte niet groot genoeg voor.

groenendijk is tijdens de tweede wereldoorlog gestopt, hij was al aardig op leeftijd, en een opvolger was niet voorhanden.