aai kooij kolen en groenteboer

arie kooij kolenboer of kolenboer

een winkel met een verleden. bakker boer is hier begonnen, toen deze verhuisde naar het oude veer kwam bakker verkerk erin, die verhuisd op zijn beurt naar de bakkerij van hardam in de kerkbuurt naast de grote kerk, vervolgens komt arie kooij, met als roepnaam aai, in die winkel, hij verkoopt er aardappelen, groenten, fruit en brandstoffen.

naast de winkel had hij ook nog een ventwijk, aai kooij trok met zijn paard en wagen, zo'n beetje door heel papendrecht, ook sliedrecht moest er aan geloven, hij had gewoon zijn vaste klantenkring die hij bezocht, s'winters als er sneeuw lag werd  de wagen vervangen door een slee, het was gewoon paard ervoor en glijden maar.

aangezien aai een dubbelfunctie had, hij was zowel kolenboer als groenteboer, moest je als klant natuurlijk wel opletten, welke kolen je bij hem kocht, wilde je rode kool, witte kool, groene kool, of eierkolen en antraciet, bestelde je s'zomers de verkeerde kolen dan zaten na het eten de tanden los in je mond, deed je het s'winters verkeerd dan werd je letterlijk en figuurlijk een kool gestoofd.

met de sloop in 1964 van het buitendijkse deel van het oosteind, is ook de winkel van aai kooij verdwenen.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE