aai kooij kolen en groenteboer

arie kooij kolenboer of kolenboer

een winkel met een verleden. bakker boer is hier begonnen, toen deze verhuisde naar het oude veer kwam bakker verkerk erin, die verhuisd op zijn beurt naar de bakkerij van hardam in de kerkbuurt naast de grote kerk, vervolgens komt arie kooij, met als roepnaam aai, in die winkel, hij verkoopt er aardappelen, groenten, fruit en brandstoffen.

naast de winkel had hij ook nog een ventwijk, aai kooij trok met zijn paard en wagen, zo'n beetje door heel papendrecht, ook sliedrecht moest er aan geloven, hij had gewoon zijn vaste klantenkring die hij bezocht, s'winters als er sneeuw lag werd  de wagen vervangen door een slee, het was gewoon paard ervoor en glijden maar.

aangezien aai een dubbelfunctie had, hij was zowel kolenboer als groenteboer, moest je als klant natuurlijk wel opletten, welke kolen je bij hem kocht, wilde je rode kool, witte kool, groene kool, of eierkolen en antraciet, bestelde je s'zomers de verkeerde kolen dan zaten na het eten de tanden los in je mond, deed je het s'winters verkeerd dan werd je letterlijk en figuurlijk een kool gestoofd.

met de sloop in 1964 van het buitendijkse deel van het oosteind, is ook de winkel van aai kooij verdwenen.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

06.10 | 00:17

Mooi om te zien de vader van mijn grootvader nooit gezien deze foto prachtig.

...
24.05 | 21:14

Was een blok van 4 huizen, het vierde huis staat er niet op

...
09.05 | 13:24

Tussen Kees Huijzer en Jan Lansink zit Jaap van der Mijl

...
07.05 | 19:38

Leuk om dit te lezen, ik heb altijd gedacht dat mijn opa op het Oude Veer 7 woonde maar blijkbaar is hij in Het Bosch begonnen !

...
Je vindt deze pagina leuk