de kruidenierswinkeltjes op het oosteind

het winkeltje van de weduwe v d graaf

we hadden 3 van die kruidenierswinkeltjes op het oosteind, allemaal erg klein.

het oosteind opkomend vanaf het centrum, kwam je als eerste tegen, het winkeltje van de weduwe van de graaf, bijgenaamd "gata ". zij zat natuurlijk op de beste lokatie, vlak voor de scholen buitendijks, met regelmatig klandizie van moeders die hun kinderen naar school brachten, en natuurlijk ook veel snoepverkoop aan de jeugd zelf.

 

het winkeltje van stuij v.d. herik

verder rijdend richting sliedrecht, kwam je ook buitendijks, tussen de scholen en slager vink, het winkeltje van stuij v.d. herik tegen, je kon dit eigenlijk niet missen gezien het aantal reclameborden dat er buiten aan de muur hing, het was de grootste, qua oppervlakte en omzet van de 3, ze verkochten daar van alles.

ook deze winkel stond buitendijks, met de gantel vlak achter het huis, was dat natuurlijk niet zo prettig, bij een beetje hoog water moest de voorraad in de bergingen, naar een hoger gedeelte van het huis worden gebracht.

het winkeltje van leentje v.d. have

het derde winkeltje stond binnendijks tussen bakker goudriaan en de matena, dit was wel de kleinste van de 3, en was van leentje van der have, die haar verkoop eigenlijk had in het schuurtje naast haar huis, heel erg klein allemaal, maar ze verkocht.

met de sloop van het buitendijkse gedeelte van het oosteind, en de daarop volgende ontvolking zijn de 2 buitendijkse winkeltjes verdwenen, het winkeltje van lenie v d have is wat het altijd geweest was, gewoon woonhuis geworden.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Henk Blokland | Antwoord 19.02.2017 20.49

Leentje van der Have zat voorbij de Witte Ballon en voorbij wat nu de Babshoeve is aan de binnenkant van de dijk tegenover de ark van de Koning.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

13.04 | 12:18

Zijn er meer foto's bekend van Balde op Bosch 36 / Bosch 38?
Hoe kregen ze die autobussen de dijk op en af?

...
31.03 | 21:56

De achtergrond zijn niet de huizen van de Rembrandtlaan, maar die erachter staan. Die waren in 1963 gebouwd. De Rembrandtlaan is in 1971 pas gebouwd!

...
17.03 | 21:40

hier zie ik mijn oom dries eerste rij van lings 2de

...
17.03 | 14:38

Die lange achteraan met die sneeuwbal is mijn vader Dirk Stout.

...
Je vindt deze pagina leuk