jan en cor van hemert zuivel

de winkel van jan en cor aan de noordhoek

jan en cor van hemert, broer en zus kregen het winkeltje uit de nalatenschap van hun ouders in 1932, de inboedel en winkel werden niet verkocht, zij besloten samen de winkel te gaan runnen, getrouwd of verkering hadden ze geen van beiden, dus hoefden ze geen verantwoording af te leggen aan een partner.

het was een drukke winkel, de klandizie kwam voornamelijk van de hogendijk en de boesemsingel, men leverde ook aan alle bedrijven die daar in de buurt zaten, menig werkman moest als hij naar huis kwam daar zijn zuivelproducten halen.

eieren kregen ze niet aangesleept, men had zelf de nodige kippen, die legden er genoeg, maar wat wil je, vroeger had je allemaal grote gezinnen met 7 of 8 kinderen, die hadden aan zo'n 30 a 40 eieren per week maar net genoeg, en als je dan de hogendijk en boesem tot klant hebt, gaat het lekker hard, men at vroeger bijna niet anders, bij een warme maaltijd at je ze, want het was goedkoper dan vlees, op je brood kreeg je ze, en het was nog lekker ook.

in het snijden van kaas was jan een meester, kwam je om een kilo kaas, kreeg je ook een kilo, en niet zo als het tegenwoordig gaat, het is een onsje meer mag dat ?

de winkel had een ideale ligging om zuivel te verkopen, men had nooit zon in de winkel, het was er altijd lekker koel, je kwam er gewoon altijd graag, en het waren natuurlijk 2 gezellige mensen, die graag een praatje maakten, reken maar dat er net zoveel verhalen over de toonbank gingen als zuivel.

met het verdwijnen van de hogendijk en de boesemsingel, is deze winkel opgehouden te bestaan.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.12 | 18:31

Ik ben willie de jager bij onbekent

...
14.11 | 13:30

En dan heeeeel soms mochten we een (rubberen) smurfpopje kopen. Die stonden in de boekwinkel(?) Die waren relatief duur, minder educatief dan Okki, maar suuuper

...
14.11 | 13:25

Elke paar weken als we wat gespaard hadden, gingen we naar de boekwinkel (begane grond) en kochten we een boekje van Okki. Die trip met z'n drieën op de fiets!

...
13.11 | 13:50

aard voor een Fleischmann racebaan en mijn broertje kreeg houten blokken van 'Matador'. Een magisch moment (en naam) in mijn leven: RIETVELD

...
Je vindt deze pagina leuk