jan v d linden tabakskiosk

jan moest weg

jan van der linden met zijn tabakswinkeltje of eigenlijk was het meer een kiosk, hij werd altijd jantje genoemd, niet zo zeer omdat hij jong was, het had meer te maken met het feit dat hij zo klein was

de meningen lopen sterk uiteen over waar hij nu precies zijn kiosk had, vanuit het westeind gezien richting oude veer buitendijks kwam je tegen, de scheepswerf van v d esch, de drankenwinkel van schorer, later theo romeijn, vervolgens het bloemenwinkeltje van trui leuning, eind jaren 50 begin jaren 60 had kwakernaat hier ook een bloemenwinkel, naast het winkeltje van trui leuning had jantje zijn kiosk, dus eigenlijk op de toenmalige driesprong oude veer, westeind en veerstoep bij het oude veerhoofd, dit was natuurlijk al lang niet meer in gebruik, ja er werd af en toe een schuit met hooi of zand gelost.

met de ontsluiting van het poldertje het eiland, en de verbreding van de veerstoep is er in de jaren 30 op die driesprong veel gesloopt, ook de kiosk van jantje, en het brandweerhuisje bleken in de weg te staan, en moesten er aan geloven en vielen ten prooi aan de slopershamer.

jantje verkocht in dat kleine hokje dat hij had, eigenlijk van alles, tabak, snoep, lectuur, al lag de nadruk natuurlijk op tabaksartikelen, hij had daar  zo'n beetje de alleenverkoop van, de kappers die later tabak gingen verkopen waren er nog niet, koos van veen had zijn tabakswinkel er nog niet. dus kon hij er een goede boterham verdienen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE