teun twigt schilder behanger

van behanger naar naamloze vennootschap

teun twigt een telg uit de bekende alblasserdamse schildersfamilie trouwde met een dochter van tukker uit het westeind in papendrecht, zij gingen wonen in het bosch nr 21 en 23, aan de ene kant op nr 21 verkocht men verf en was tevens opslag voor zijn gereedschap, de andere kant nr 23 werd ingericht als behangwinkel, ze woonden achter de 2 panden

teun had veel werk, vroeger was het zo, dat men moest inschrijven op een bepaalde klus, het zogenaamde aanbesteden, waarbij de laagste inschrijver de klus kreeg, teun was regelmatig de laagste, zo verwierf hij in 1936 het schilderwerk aan de villa van rees in sliedrecht, in 1937 het werk aan de meisjesvakschool in sliedrecht, in 1939 het werk aan de oostelijke school en de schoolwoning op het oosteind in papendrecht, en in 1940 het winkelpand van hartog in sliedrecht, menigmaal was hij met zijn inschrijving, de andere papendrechtse schilders, zoals van dalen, groen, en riemsdijk de baas.

de zaken gaan goed, het pand bosch 21 en 23 wordt ook mede door de gezinsuitbreiding te klein, teun verhuisd met zijn bedrijf en gezin naar een groter pand in het bosch, tegenover het oude gemeentehuis en de badhuisstoep, en is daar vandaan zijn bedrijf verder uit gaan bouwen.

op 28 oktober 1965 besluit teun tot het oprichten van een naamloze vennootschap, er worden aandelen uitgegeven met een nominale waarde van 500 gulden, met daarbij 14 rentecoupons, waarbij specifiek vermeld werd dat deze binnen 3 jaar na het beschikbaar komen van het dividend, geclaimd diende te worden, anders kwam het dividend ten gunste van de n.v. het uitgeven van aandelen was voor hem een betere oplossing, dan lenen bij de bank.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

harry gelderblom | Antwoord 01.05.2018 09.21

later werden er ook autos bespoten door mijn pa tot hij en mijn vader apart gin en en mijn vader ging toen bij van Asperen auto's spuiten die één man was

Gert Twigt | Antwoord 05.05.2017 15.09

Teun was mijn oom. Ik logeerde daar, aan de dijk nogal eens. Hij was getrouwd met Marie Tukker en scheidde: schande! Teun was geen beste...

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE