kapper kok

kapper kok van het oude veer nr. 9

kapper kok vestigd zich in de jaren 30 op het oude veer en begint daar een kapsalon, een mooi bord aan de zijgevel met daarop de tekst : knippen en scheren voor heren, hij had er gewoon een drukke kapsalon, na de oorlogsjaren begint hij ook met het knippen van kinderen, dat had hij beter niet kunnen doen, wat was er aan de hand, kapper kok kon maar 1 model knippen, het zogenaamde bloempotmodel, na kapper kok bezocht te hebben, kwamen de meisjes naar buiten met een jongenskoppie, jawel het bloempotmodel, de jongens hadden hem ook al niet zo hoog zitten, was je bij kapper kok geweest kreeg je thuis te horen, het ziet er weer goed uit, op school of als je er naar toe liep kreeg je altijd wel ergens een opmerking, zeker bij kapper kok geweest, of hebben de ratten aan je haar gezeten, kortom geen succes allemaal, maar als kind kon je hier weinig aan doen, je werd er gewoon heen gestuurd, en had je commentaar, dan werd je zakgeld  een keer overgeslagen

op een gegeven moment, gaat kapper kok de nodige lichamelijke mankementen vertonen, hij krijgt reuma, de man liep krom, stond krom, eigenlijk stond alles stijf en krom van de reuma, hij kon zijn vak niet meer uitoefenen, als kleine zelfstandige ben je natuurlijk nergens voor verzekerd, van afkeuren was dus geen sprake hij was immers niet in loondienst, aankloppen bij de gemeente voor een bijstandsuitkering, kon wel, maar hij kreeg niets, men zei keihard, u heeft nog bezittingen verkoop die maar, eigenlijk allemaal te triest om waar te zijn, een man heel zijn leven hard gewerkt, zit zonder inkomen.

zijn overbuurvrouw de weduwe voogd, heeft toen het initiatief genomen, en is het oude veer langs gegaan, want iedere winkelier had aan het eind van de dag wel iets over, en jawel, bij bakker boer kwam brood vandaan, metselaar v d linden inde de huur van de winkel niet, slager pullen hield wel eens een stukje vlees over, melkboer van dalen zuivel, bij viveen kwam wel eens een visje vandaan, dokter rietveld schreef geen rekening voor zijn pillen, drogisterij punt leverde wasmiddel, boerman fruit, diegene die geen winkel hadden, deden een duit in het zakje, zo gaf schooljuffrouw borsje wekelijks 5 gulden in een enveloppe, een prachtig gebaar natuurlijk, en kapper kok was ermee geholpen.

na een paar maanden probeert hij de draad weer op te pakken, eigenlijk tegen beter weten in, de loop was gewoon uit zijn kapsalon, op een gegeven moment komt arie van der waals in beeld, een leuke joviale vent, de kapsalon bloeide weer helemaal op, maar ja, kapper kok zat erbij te kijken hoe zijn knecht knipte, arie heeft de kapsalon aan het oude veer overgenomen, en er een goed lopende kapsalon van gemaakt, het pand werd zelfs te klein, arie is verder gegaan in een pand in de gouderegenstraat.

kapper kok is met zijn vrouw verhuisd naar een bejaardenwoning in de douwes dekkerlaan.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Bert Schimmel | Antwoord 12.03.2017 17.30

Later had hij een zadel die met een grote beugel, om de poot van de knipstoel draaide. Daar zat hij op terwijl hij je knipte.

Nelly bezemer | Antwoord 10.03.2017 23.02

Zeker een triest verhaal Bram, leeft de man nog????

bewonerscollectief breitner 11.03.2017 10.07

kapper kok is kort na zijn verhuizing begin jaren 70 overleden, heeft maar net een jaar in de d dekkerlaan gewoond

Hetty Schellenbach | Antwoord 24.01.2017 00.03

Ik ben verschillende keren bij Kapper Kok geweest. Je kon daar heel leuk spelen met een soort schuif spelletje waar je woorden mee kon maken.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE