kikkersteeg

Kikkersteeg, de Kikkersteeg was gelegen vooraan in het Westeind en bestond slechts uit enkele huizen,  de huidige locatie heet Achterom, de officiele benaming vroeger was de Oranjestraat, deze is alleen nooit gebruikt, wat huisnummering betreft liep het gewoon mee met het Westeind.

de Kikkersteeg zoals in de volksmond genoemd, dankt natuurlijk zijn naam aan de nodige kikkers die er verbleven, Papendrecht  een dijkdorp met lintbebouwing met daarachter niets anders als weiland omringt door sloten en weteringen, die aan de westelijke kant niet verder konden als de Veerweg, het was op dit stukje natuurlijk stilstaand en onbevaarbaar water, een ideale kweekvijver voor kikkers, het zag er 's zomers dan ook groen van de kikkers
Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE