ponyrijschool noordhoek

ponyrijschool en dekstation noordhoek

het zal midden jaren 60 geweest zijn, de ene week rij je met je fiets op de noordhoek niets te zien, kom je er een week later langs staat er opeens een ponyrijschool, keurig netjes afgewerkt, helemaal beschot, zand en stro in de bak, je wist gewoon niet wat je zag.

de heer en mevrouw van der heijden waren er een ponyrijschool en een paarden dekstation begonnen op een stukje land pal onder de dijk, tussen hun woonhuis op nr 24 en de woning van de familie koolmees en de jager.

het was heel snel gegaan allemaal, maar wat wil je met een bedrijf als de combinatie, een zand en grinthandel van adriaan verdoorn als overbuurman, men hoefde de dijk maar over te steken en te storten het zand rolde zo van het talut de bak in, aan stro ook geen gebrek, boer veth zat 100 meter verderop.

het werd druk aan de noordhoek, de jeugd uit papendrecht kreeg dit in de gaten, en het werd een stormloop, want wie wilde er niet op zo'n pony rijden, woensdagmiddag en zaterdag als de scholen dicht waren, kwam je gewoon niet in de bak, verjaardagsfeesjes werden er gegeven, het was gewoon leuk en nog een keer betaalbaar ook, want naar een manege gaan met je kinderen deed je niet zo gauw omdat het te duur was.

in de tijd dat het rustig was, werd de ruimte gebruikt als dekstation voor paarden, men had er een hengst staan "de mylord " die voor 40 gulden zijn best ging doen om een merrie te bevruchten en bijna altijd met goed resultaat.

met de komst van de grotere maneges, ze schoten als paddestoelen uit de grond, is ook dit bedrijfje gestopt.