ponyrijschool noordhoek

ponyrijschool en dekstation noordhoek

het zal midden jaren 60 geweest zijn, de ene week rij je met je fiets op de noordhoek niets te zien, kom je er een week later langs staat er opeens een ponyrijschool, keurig netjes afgewerkt, helemaal beschot, zand en stro in de bak, je wist gewoon niet wat je zag.

de heer en mevrouw van der heijden waren er een ponyrijschool en een paarden dekstation begonnen op een stukje land pal onder de dijk, tussen hun woonhuis op nr 24 en de woning van de familie koolmees en de jager.

het was heel snel gegaan allemaal, maar wat wil je met een bedrijf als de combinatie, een zand en grinthandel van adriaan verdoorn als overbuurman, men hoefde de dijk maar over te steken en te storten het zand rolde zo van het talut de bak in, aan stro ook geen gebrek, boer veth zat 100 meter verderop.

het werd druk aan de noordhoek, de jeugd uit papendrecht kreeg dit in de gaten, en het werd een stormloop, want wie wilde er niet op zo'n pony rijden, woensdagmiddag en zaterdag als de scholen dicht waren, kwam je gewoon niet in de bak, verjaardagsfeesjes werden er gegeven, het was gewoon leuk en nog een keer betaalbaar ook, want naar een manege gaan met je kinderen deed je niet zo gauw omdat het te duur was.

in de tijd dat het rustig was, werd de ruimte gebruikt als dekstation voor paarden, men had er een hengst staan "de mylord " die voor 40 gulden zijn best ging doen om een merrie te bevruchten en bijna altijd met goed resultaat.

met de komst van de grotere maneges, ze schoten als paddestoelen uit de grond, is ook dit bedrijfje gestopt.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE