intro film 1950 - 1952

intro film 1950 - 1952

op deze site hebben wij fragmenten geplaatst uit de film oud papendrecht, deze film met opnames uit de periode tussen 1950 en 1952 is gemaakt door een amateurfilmer uit papendrecht, mijn moeder heeft de film in 1958 op haar 35ste verjaardag ontvangen. de film is al ruim 50 jaar in ons bezit.

de film was van oorsprong bedoeld om hem af te spelen via een filmprojector, wat natuurlijk regelmatig gebeurde, op een gegeven moment wordt het echter oud nieuws, en verdwijnt hij in een schoenendoos in de kast, begin jaren 80 duikt hij plots weer op, leuk om weer eens te zien, maar ...... nergens meer een filmprojector te bekennen, de film is toen omgezet om hem via de video te kunnen bekijken, na een paar keer afgespeeld te zijn, eigenlijk weer zo'n zelfde verhaal, hij verdwijnt eerst tussen de videobanden in de kast, en later in een verhuisdoos in de schuur.

in 2013 komen wij hem weer tegen, weer een probleem, niemand heeft opeens een goed spelende videospeler meer, wij hebben hem nu van video om kunnen laten zetten naar dvd, om hem via de pc / dvd speler te kunnen bekijken.

het is werkelijk een uniek gebeuren, alleen laat de kwaliteit soms te wensen over, maar wat wilt u van een film die voor een filmprojector geschikt was, en ruim 60 jaar oud is, en verschillende omzettingen naar een ander systeem overleefd heeft !!!!!

en ..... oud papendrechters let op, wellicht komt u op de film, uw grootouders of uw ouders, en zeer zeker uzelf nog tegen, iedere papendrechter staat volgens ons wel ergens op de film, natuurlijk op die ene na, die u precies zocht.  gewoon blijven zoeken, wij hebben het al een beetje makkelijker voor u gemaakt, door een indeling te maken van papendrecht : west - oost - midden, het verenigingsleven staat erop, en natuurlijk de optocht van 1952, waar iedereen aan mee deed of stond te kijken.

veel kijkplezier

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.12 | 18:31

Ik ben willie de jager bij onbekent

...
14.11 | 13:30

En dan heeeeel soms mochten we een (rubberen) smurfpopje kopen. Die stonden in de boekwinkel(?) Die waren relatief duur, minder educatief dan Okki, maar suuuper

...
14.11 | 13:25

Elke paar weken als we wat gespaard hadden, gingen we naar de boekwinkel (begane grond) en kochten we een boekje van Okki. Die trip met z'n drieën op de fiets!

...
13.11 | 13:50

aard voor een Fleischmann racebaan en mijn broertje kreeg houten blokken van 'Matador'. Een magisch moment (en naam) in mijn leven: RIETVELD

...
Je vindt deze pagina leuk