boezemsingel

Boezemsingel, een gebied tegenover de scheepswerf van de gebroeders Duijvendijk aan de Noordhoek. die hier voor hun personeel huizen lieten bouwen.


de 1ste Boezemsingel werd gebouwd in de jaren 1913/1914, de 2de Boezemsingel in 1920 door aannemer / metselaar Pleun Visser uit Papendrecht.


de Boezemsingel dankt zijn naam aan de boezem die achter de huizen liep.

er heerste een grote saamhorigheid onder de bewoners, zo brak er op 23 februari 1955, een huurdersstaking uit, men weigerde de huur te betalen, zolang de huiseigenaren de toegangswegen en de riolering niet hebben laten verbeteren, bij nat weer staan de woningen in een modderpoel en het rioolvuil loopt in de schuren en tuinen. 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE