slobbengors

Het Slobbengors is een in de rivier de Noord liggende plaat, die werd omkaad en tot graspolder voor de boeren werd gemaakt. van oorsprong eigendom van Dordrecht en in 1956 aangekocht door de gemeente Papendrecht die er een recreatiegebied van maakte met de nodige sportvelden, een tennisbaan en een schaatsbaan erop.

het was voor het omkaad werd een plaat zand in de rivier de Noord omgeven door riet en biezen begroeid, waarop de eenden naar hartelust konden slobberen, vandaar ook de naam Slobbengors.

   

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Aart Blokland | Antwoord 05.01.2018 20.46

In de jaren 70 werd hier ook een brandweerwedstrijd gehouden. Met hindernisbaan en een object. De prijzen werden toen utgereikt door Burgemeester Soetendaal.

Hetty | Antwoord 04.08.2013 15.52

Kan me heel goed herinneren dat deze helicopters lande op het hogestuk. Als je aan standje de Noord was blies je handdoek weg als je opstegen of lande

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE