tiendweg

de tiendwegen zijn een op een veenkade aangelegd pad en meestal verhard, en komen in de Zuid Hollandse waarden voor, zij hebben een functie in de waterbeheersing gehad, vooral in de gebieden waar de afwatering problematisch werd door inklinking van de veengrond.

de wegen of paden zijn aangelegd gedurende de tijd van de ontginningen in de periode tussen 1300 en 1500.

Papendrecht telt 2 van die tiendwegen :

de korte Tiendweg liep van de hogendijk tot aan de veerweg

de lange Tiendweg liep van de veerweg tot oosteind begin matena

er zijn in Papendrecht nog 2 stukken Tiendweg bewaard gebleven, het deel achter het oosteind, en een stuk in de wijk de kooi tussen de alfred nobelstraat en de eykmanstraat, de rest is ten prooi gevallen aan de bebouwing.


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE