nanegat

Nanegat of Nanengat, beide zijn juist, is een stukje dijk tussen de Vissersbuurt en het Oosteind.

menigmaal werd de Alblasserwaard geteisterd door overstromingen als gevolg van het doorbreken van dijken, een der grootste rampen vroeger was de Allerheiligenvloed van 1 november 1370, met een doorbraak bij het Nanengat in Papendrecht, bij het moeizame herstel van de dijk is het hier ontstane gat buitendijks komen te liggen, nog steeds maakt de dijk hier een grote bocht.

daar vlakbij heeft een vrouw gewoond Adriana ofwel in de volksmond Naantje, waar naar het gat vernoemd is, het gat van Nane.


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE