veerdam

de Veerdam is van oudsher de verbinding van de rivierdijk met het veer naar Dordrecht, de dam werd in 1653 door Dordrecht aangelegd met het doel de stroomsnelheid van de rivier de Merwede te vergroten, waardoor deze beter op diepte kon worden gehouden, ter weerszijde van de dam lagen vroeger rietgorzen die bij iedere vloedstand onder water liepen, op die gorzen werd de Veerdam aangelegd.

de Veerdam was in het verleden eigendom van de stad Dordrecht, in de 19de eeuw werd de Veerdam als renbaan gebruikt, de Dordtenaren organiseerden hier regelmatig paardenrace's, vanaf ongeveer 1900 is de huidige bebouwing ontstaan, met de R.K. kerk en de gebouwen van de Russische houthandel als eerste bouwwerken.Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.02 | 18:35

Leuk en mooi gedaan met beelde van Papendrecht. Mis het soms en denk dat ik na al die jaren nu verdwaal in Papendrecht, sinds 25 jaar niet meer geweest.

...
06.02 | 13:41

Het schilderij is nu in het bezit van Dorpsbehoud het hing bij mijn moeder na haar overlijden heb ik het aan Dorpsbehoud geven A Leeuwis

...
23.01 | 19:05

Cor Luyendijk was tevens brandweercommandant van Aviolanda. Van de Linden werd later commandant van de vrijwillige brandweer Papendrecht.

...
14.01 | 00:23

ook ik heb als klein meisje in Kerkwerve gewoond in een Salonwagen van de Fa.J.M,Dekker en Zn, bij Piet Boer en Katrien op het erf Zwaard weg 1.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE